FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljana: početkom prosinca ministarska konferencija OESS-a

LJUBLJANA,28. listopada 2005.(Hina) - Za ministarskom zasjedanju OESS-akoje će se 5. i 6. prosinca održati u Ljubljani do sada su prijavljena873 sudionika, među njima 36 ministara vanjskih poslova.
LJUBLJANA,28. listopada 2005.(Hina) - Za ministarskom zasjedanju OESS-a koje će se 5. i 6. prosinca održati u Ljubljani do sada su prijavljena 873 sudionika, među njima 36 ministara vanjskih poslova.

Vođa projektne skupine za organizaciju skupa i nekadašnji ministar vanjskih poslova Boris Frlec izjavio je u petak novinarima da je riječ o najvećem političkom događaju u Sloveniji do sada, a nije mogao potvrditi hoće li na zasjedanju biti i američka državna tajnica Condolizza Rice, te njen ruski kolega Sergej Lavrov.

Sudjelovanje na tom skupu OESS-a, koji će zaokružiti slovensko predsjedanje tom organizacijom, potvrdila je do sada 51 od 55 država članica, te tri partnerske države, a organizacija će koštati oko 4 milijuna eura. Skup koji će se održati na prostoru Gospodarskega razstavišča (ljubljanskog sajma) pratit će, kako se očekuje, 400 do 500 akreditiranih novinara.

Na zasjedanju OESS-a obilježit će se 30. obljetnica potpisivanja završne povelje OESS-a na zasjedanju u Helsinkiju, te 15. obljetnica Pariške povelje za novu Europu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙