FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Za konačan status Kosova potreban kompromis Beograda i Prištine

LJUBLJANA,17. studenoga(Hina) - Konačno rješenje za Kosovo morat će sepostići u razgovorima Beograda i Prištine, a do kompromisa neće bitilako doći, ocijenio je, u razgovoru s ministrom vanjskih poslovaSrbije i Crne Gore Vukom Draškovićem, slovenski ministar vanjskihposlova Dimitrij Rupel.
LJUBLJANA,17. studenoga(Hina) - Konačno rješenje za Kosovo morat će se postići u razgovorima Beograda i Prištine, a do kompromisa neće biti lako doći, ocijenio je, u razgovoru s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem, slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

Kako je u četvrtak priopćilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, Rupel se s Draškovićem sastao u srijedu u Strasbourgu prigodom susreta šefova diplomacija država članica Vijeća Europe, a osim o budućem statusu Kosova razgovarali su o približavanju Srbije i Crne Gore euroatlantskim integracijama, te o bilateralnim odnosima.

"Svjestan sam da će konačno rješenje za Kosovo biti rezultat kompromisa i bilateralnih pregovora između Beograda i Prištine. Ti pregovori neće biti laki, niti će biti brzo zaključeni", rekao je u razgovoru s Draškovićem šef slovenske diplomacije.

Rupel je, kako se navodi u priopćenju ministarstva vanjskih poslova, zajamčio potporu Slovenije nastojanju SCG-a da se uključi u euroatlantske integracije, a zauzeo se je i za daljnji razvoj dobrih bilateralnih odnosa na svim područjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙