FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Bivši borci HVO-a nezadovoljni presudom Haškog suda

MOSTAR, 16. studenoga 2005. (Hina) - Udruge proistekle iz Hrvatskogvijeća obrane (HVO) izrazile su nezadovoljstvo zbog oslobađajućepresude bivšem zapovjedniku Armije BiH generalu Seferu Haliloviću kojumu je izrekao Haški sud.
MOSTAR, 16. studenoga 2005. (Hina) - Udruge proistekle iz Hrvatskog vijeća obrane (HVO) izrazile su nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude bivšem zapovjedniku Armije BiH generalu Seferu Haliloviću koju mu je izrekao Haški sud.

Kako se navodi u zajedničkom priopćenju Udruga u srijedu, presudom generalu Haliloviću "razbijene su sve iluzije o pravdi i pravednosti Haškog suda" koji je još jednom pokazao "svoju neprincipijelnost i nejednak odnos prema optuženicima iz različitih naroda".

"Pokušava li to netko ustvrditi kako zločina nad Hrvatima nije ni bilo? Tko nakon ovoga može pogledati u oči obiteljima onih koji su 1995. godine krvnički pobijeni u Uzdolu i Grabovici", navodi se u priopćenju u kojem se podsjeća na pokolj više desetaka Hrvata što su ga u Uzdolu i Grabovici sjeverozapadno od Mostara, počinile bošnjačke postrojbe 1993. godine.

Udruge također postavljaju pitanje: "Tko može javnosti objasniti zašto su optužbe i kazne za zločine nad Hrvatima uvijek najmanje ili nikakve?"

"Previše je nesuđenih zločina nad Hrvatima za koje se nije sudilo, a nakon svega, nismo sigurni da će ih Haško sudište uopće procesuirati. Mi podižemo glas radi istine, a protiv ovakve presude i protiv svih ovakvih i sličnih presuda ...", stoji u zajedničkom priopćenju Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙