FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: Predstavljen program gradnje nove bolnice

BJELOVAR, 16. studenog 2005. (Hina) - U Bjelovaru je predstavljenmedicinsko-tehnološki i arhitektonsko-građevinski program izgradnjenove zgrade Opće bolnice vrijedne oko 110 milijuna kuna.
BJELOVAR, 16. studenog 2005. (Hina) - U Bjelovaru je predstavljen medicinsko-tehnološki i arhitektonsko-građevinski program izgradnje nove zgrade Opće bolnice vrijedne oko 110 milijuna kuna.

Po riječima bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa izgradnja nove zgrade bolnice prioritet je Županije jer bolnica sada radi u neprimjerenim uvjetima, u zgradama starima oko 160 godina, te ih se ne isplati obnavljati pa je projekt prihvatilo i Ministarstvo zdravstva.

Županija je za sada izdvojila 250 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju, a ukupno će izdvojiti milijun od potrebna tri milijuna kuna, tako da bi se uz sufinanciranje Ministarstva zdravstva i grada Bjelovara najkasnije do jeseni 2006. dobila građevna dozvola i započela gradnja.

Bajs je napomenuo da bi se izgradnjom nove bolnice, po standardima Svjetske zdravstvene organizacije, stvorili uvjeti rada za 21. stoljeće i riješilo to pitanje za idućih 50 godina.

Marijan Gezi, vlasnik bjelovarske tvrtke "Arting", najpovoljnijeg ponuđača, pred predstavnicima bjelovarske Opće bolnice i Županije rekao je da je gradnja nove zgrade nužna jer bi obnova sadašnjih bolničkih zgrada stajala više od 60 posto vrijednosti gradnje nove bolnice.

Nova bi se zgrada s 15 do 18 tisuća četvornih metara nalazila uz sadašnje bolničke zgrade, a u njoj bi, što je najvažnije, rečeno je, bile povezane u jednu cjelinu sve operativne djelatnosti, poput kirurgije, ginekologije, interne, ortopedije i urologije. Uz njih tu bi bile hitna služba, poliklinička ambulanta, dnevna bolnica i druge službe koje su sada raspršene u više zgrada pa su nefunkcionalne i neekonomične unatoč tomu što je 1977. izgrađen nov dio bolnice koji je također neprimjeren zahtjevima pacijenata i osoblja.

Po projektu, koji je izrađen u suradnji sa stručnjacima svih područja i usklađen s reformom zdravstva, bolnica će imati 336 postelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙