FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Primorac otvorio novi gimnastički centar

OSIJEK, 4. studenog 2005.(Hina) - Ministar znanosti, prosvjete i športaDragan Primorac otvorio je danas u Osijeku novi gimnastički športskicentar, u izgradnju kojeg je osječka obitelj Solar uložila oko trimilijuna kuna svojeg novca i novca od zajma Slavonske banke, u koji sesufinanciranjem kamata uključila Osječko-baranjska županija.
OSIJEK, 4. studenog 2005.(Hina) - Ministar znanosti, prosvjete i športa Dragan Primorac otvorio je danas u Osijeku novi gimnastički športski centar, u izgradnju kojeg je osječka obitelj Solar uložila oko tri milijuna kuna svojeg novca i novca od zajma Slavonske banke, u koji se sufinanciranjem kamata uključila Osječko-baranjska županija.

U poznatoj osječkoj gimnastičkoj obitelji otac Nenad bivši je izbornik gimnastičke reprezentacije, višestruki prvak Hrvatske i pobjednik Kupa Slavonije, a sin Saša Solar (29) također je poznati gimnastičar, višestruki prvak Hrvatske i dugogodišnji reprezentativac, a i drugi sin Goran (28) bavio se gimnastikom.

Na zamisao o izgradnji svoga privatnoga Centra obitelj je došla za posjeta američkim gimnastičkim klubovima u vrijeme ovogodišnjega Svjetskog kupa. Centar će okupljati nadarene gimnastičare u dobi od 4 do 14 godina s kojima će raditi profesionalni treneri, a u njemu će vježbati i hrvatska reprezentacija.

Otvorenju gimnastičkog centra nazočili su i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, član Međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak te županijski i gradski čelnici.

Otvarajući centar, Primorac je kazao kako Osijek ima dugu tradiciju u gimnastici i dvoranskim športovima te pohvalio projekt izgradnje gimnastičkog centra marom pojedinaca. Najavio je kako idući tjedan Vlada počinje raspravu o prijedlogu novoga zakona o športu koji će, kako drži, definitivno riješiti pitanja financiranja i legalnog poslovanja u športu, ali i razvoja školskog i sveučilišnog športa.

Mateša je ocijenio kako se prvi put u novijoj hrvatskoj povijesti otvara športski objekt namijenjen isključivo jednom športu - gimnastici.

Nakon zatvorena sastanka sa županom Krešimirom Bubalom i hrvatskim gimnastičkim reprezentativcima u Županijskom poglavarstvu ministar Primorac je na novinarski upit da prokomentira činjenicu da je Hrvatska izgubila organizaciju Europskog prvenstva u gimnastici kazao kako je iznenađen takvom vijesti te da će od nadležnih služba zatražiti izvješće.

"S velikim sam žarom podupro tu priredbu i Vlada je izdvojila 300.000 kuna za provedbu tog projekta. Tražit ću od odgovornih da mi daju jasno obrazloženje, jer to je zasigurno jedan od neuspjeha hrvatskog športa", kazao je Primorac.

Bubalo je rekao kako su razgovarali o gradnji novih dvorana u Županiji, koje su bitne za razvoj športa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙