FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana Hrvatska poljoprivredna komora, bez HSS-a i NHS-a

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - U Zagrebu je danas osnovanaHrvatska poljoprivredna komora u čijem su članstvu 24 poljoprivredneudruge, a za predsjednika je izabran Ivan Novak iz Unijepoljoprivrednika sjeverozapadne Hrvatske.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - U Zagrebu je danas osnovana Hrvatska poljoprivredna komora u čijem su članstvu 24 poljoprivredne udruge, a za predsjednika je izabran Ivan Novak iz Unije poljoprivrednika sjeverozapadne Hrvatske.

Predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza i Hrvatskih nezavisnih seljaka, iako pozvani, nisu se danas odazvali na osnivanje spomenute poljoprivredne komore, održano u prostorima Ministarstva poljoprivrede, jer je, kako kažu, ono nezakonito.

U pojedinačnim priopćenjima te dvije udruge, uz ostalo, navode kako zakon o poljoprivrednoj komori još nije donesen te današnju osnivačku skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore osporavaju i drže je nelegalnom i nezakonitom.

Pitaju se također kako je moguće da se tako nešto dešava pod okriljem Ministarstva poljoprivrede.

Upitan za komentar tih ocjena glasnogovornik Ministarstva Mladen Pavić je rekao kako Ministarstvo poljoprivrede nema nikakve veze s osnivanjem te komore već je samo ustupilo prostor za navedeni skup, čiji je organizator Unija poljoprivrednika sjeverozapadne Hrvatske.

Osnovni cilj je Hrvatske poljoprivredne komore, kazao je njen predsjednik Ivan Novak, zaštita domaće poljoprivrede, posebice u kontekstu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙