FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priznanja proizvođačima prirodnih domaćih rakija

ĐAKOVO, 9. studenog 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarskekomore - Županijske komore Osijek u Semeljcima pokraj Đakova danas suproglašeni rezultati proteklog tjedna u Osijeku održanog II.regionalnog natjecanja u kvaliteti prirodne domaće rakije.
ĐAKOVO, 9. studenog 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek u Semeljcima pokraj Đakova danas su proglašeni rezultati proteklog tjedna u Osijeku održanog II. regionalnog natjecanja u kvaliteti prirodne domaće rakije.

Proizvođači iz cijele Slavonije i Baranje na natjecanje su poslali 87 uzoraka u kategorijama šljivovice, kruškovače, jabukovače, lozovače i rakija od drugoga voća.

Ocjenjivački odbor ukupnim je pobjednikom natjecanja proglasio Antuna Marijanovića iz Đakova koji je pobijedio i u kategoriji šljivovice. Ukupnom pobjedniku pobjedu je donijela šljivovica iz 2004. godine.

Najbolju kruškovaču proizveo je Darko Rajković iz Đakova, najbolju jabukovaču Baldo Matić iz Osijeka, a najbolju lozovaču Osječanin Vladimir Bučević.

Dodjeljene su i 23 srebrne te 24 brončane medalje, a svim sudionicima pripale su diplome.

Pobjednicima je zlatne medalje i diplome uručio pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvitak sela Srećko Selanac.

Govoreći o zaštiti autohtonih proizvoda Selanac je napomenuo kako su prirodne domaće rakije autohtoni proizvod koje svojom izvornošću i kvalitetom trebaju stremiti ka brendu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙