FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: uzgoj peradi na farmama u potpunosti je kontroliran

ZAGREB, 23. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska gospodarska komorapriopćila je danas kako je u Hrvatskoj proces uzgoja peradi na farmamau potpunosti kontroliran, osiguran je sustav slijedivosti te jecjelokupni proces u svim fazama uzgoja i proizvodnje te do samogpotrošača pod nadzorom i kontrolom veterinarske i sanitarneinspekcije.
ZAGREB, 23. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora priopćila je danas kako je u Hrvatskoj proces uzgoja peradi na farmama u potpunosti kontroliran, osiguran je sustav slijedivosti te je cjelokupni proces u svim fazama uzgoja i proizvodnje te do samog potrošača pod nadzorom i kontrolom veterinarske i sanitarne inspekcije.

"Sve nadležne institucije odradile su svoj posao pravodno u smislu upravljanja rizikom i informiranja javnosti te je od svih područja gdje se pojavila ptičja gripa samo u Hrvatskoj primijećena prije nego što su ptice počele ugibati", stoji u priopćenju HGK objavljenom u povodu pojave ptijčje gripe.

U proizvodnji peradarskog mesa Hrvatska je samodostatna u toj djelatnosti i ostvarujemo pozitivne trendove u izvozu. Kako bi se minimizirale posljedice proizvođači se moraju pridržavati mjera koje su donijele nadležne institucije. Hrvatska gospodarska komora prati razvoj situacije i trenutno nema direktnih šteta od ptičje gripe u kontroliranoj proizvodnji u hrvatskim peradarnicima u kojima su vrhunski uvjeti uzgoja te su objekti zatvoreni i provode se sve zaštitne mjere. Moguće štete teško je u ovom trenutku procijeniti jer ovise o razvoju situacije.

"Hrvatska gospodarska komora u stalnom je kontaktu s nadležnim državnim institucijama i proizvođačima peradi. U ovom trenutku je veoma važno da potrošači slušaju preporuke stručnih tijela", rekla je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo, a stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙