FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 23. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 23. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZDENCI - U devet sela u općini Zdenci u Virovitičko-podravskoj županiji, i općini Đurđenovac u Osječko-baranjskoj županiji, večeras je završila eutanazija peradi. U području tri kilometara od ribnjačarstva "Grudnjak" kod Zdenaca jučer i danas eutanazirano je više od 10 tisuća peradi. "Akcija je obavljena brzo i profesionalno. Nije bilo većih problema među stanovništvom, i u ime Kriznog stožera im se zahvaljujem i ispričavam za sve neugodnosti koje su doživjeli proteklih dana", izjavio je večeras u Zdencima predsjednik Kriznog stožera za borbu protiv ptičje gripe, dr. Mate Brstilo.

ZDENCI - Premijer Ivo Sanader je na konferenciji za novinare u Zdencima najavio kako će sve troškove koji su nastali eutanazijom peradi Vlada RH refundirati do kraja sljedećeg tjedna, a šteta se procjenjuje na gotovo milijun kuna. Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks obišli su danas općinu Zdence, na čijem je području na ribnjaku "Grudnjak" prije nekoliko dana pronađeno 12 uginulih labudova, među kojima je kod šest pronađen virus ptičje gripe. Sanade i Šeks bili su nazočni i sastanku Kriznog stožera za obranu od ptičje gripe, održanom u Zdencima. Premijer Sanader izrazio je zadovoljstvo radom Stožera i zahvalio se njegovim članovima, a posebno stanovnicima općine Zdenci na razumijevanju i strpljenju. Sanader je naglasio da je Hrvatska vlada u stalnom kontaktu s Europskom komisijom.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora priopćila je danas kako je u Hrvatskoj proces uzgoja peradi na farmama u potpunosti kontroliran, osiguran je sustav slijedivosti te je cjelokupni proces u svim fazama uzgoja i proizvodnje te do samog potrošača pod nadzorom i kontrolom veterinarske i sanitarne inspekcije. "Sve nadležne institucije odradile su svoj posao pravodobno u smislu upravljanja rizikom i informiranja javnosti te je od svih područja gdje se pojavila ptičja gripa samo u Hrvatskoj primijećena prije nego što su ptice počele ugibati", stoji u priopćenju HGK. "Hrvatska gospodarska komora u stalnom je kontaktu s nadležnim državnim institucijama i proizvođačima peradi. U ovom trenutku je veoma važno da potrošači slušaju preporuke stručnih tijela", rekla je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo, a stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙