FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski izumitelji na IENA-i u Nuernbergu

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Na 57. međunarodnoj izložbiinovacija (IENA) u Nuernbergu od 2. do 6. studenoga među 600 izuma iz30 država, sudjeluju i hrvatski izumitelji s 30 radova, priopćila jedanas Udruga inovatora Hrvatske.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Na 57. međunarodnoj izložbi inovacija (IENA) u Nuernbergu od 2. do 6. studenoga među 600 izuma iz 30 država, sudjeluju i hrvatski izumitelji s 30 radova, priopćila je danas Udruga inovatora Hrvatske.

Na izložbi također sudjeluju hrvatski srednjoškolci s 15 najboljih maturalnih radova te dva rada učenika osnovnih škola u Zagrebu.

Hrvatski su izumi u prva dva dana izazvala zanimanje mnogih poslovnih ljudi, a konkretni poslovni rezultati mogu se očekivati za desetak radova, priopćeno je.

Sudjelovanje hrvatskih izumitelja na IENA-i omogućili su Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Supokrovitelji su Hrvatska gospodarska komora, HAMAG - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, HBOR - Hrvatska banka za obnovu i razvoj, a sponzori Potomac-Croata, TOZ, Brač-fini sapuni, Iločki podrumi i Turistička zajednica grada Zagreba.

U Nuernbergu će se promicati hrvatska međunarodna izložba inovacija ARCA 2006. na koju će biti pozvani ovogodišnji sudionici IENA-e, a na Dan hrvatskih inovatora, 5. studenoga, bit će pozvane sve nacionalne selekcije izumitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙