FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INOVA: da sada najveći broj izložaka

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Jubilarni 30. tradicionalni hrvatskisalon inovacija - Inova 2005. okupio je ukupno 220 izložaka -inovacija i novih proizvoda, što je najveći broj dosad, istaknuto jena današnjem otvorenju Inove na Zagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Jubilarni 30. tradicionalni hrvatski salon inovacija - Inova 2005. okupio je ukupno 220 izložaka - inovacija i novih proizvoda, što je najveći broj dosad, istaknuto je na današnjem otvorenju Inove na Zagrebačkom velesajmu.

Na ovogodišnjoj Inovi izlažu inovatori iz 13 hrvatskih županija, te iz SAD-a, Velike Britanije, Rusije, Kine, Slovenije te Srbije i Crne Gore. Od toga je izloženo oko 200 hrvatskih inovacija i novih proizvoda.

Organizator ovogodišnje Inove, koja traje od 8. do 12. studenoga, je Hrvatski savez inovatora, a pokrovitelj je zagrebačko Gradsko poglavarstvo.

Inovu je otvorila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić koja je rekla da obilježavanje tridesete obljetnice tog salona pokazuje dugogodišnju vitalnost hrvatskog inovatorstva, što potvrđuju brojna priznanja i komercijalne izvedbe inovacija.

Cilj izložbe je prikazati međunarodna dostignuća domaćih inovatora, a brojna međunarodna priznanja potvrda su njihovih tržišnih potencijala i vrijednosti ulaganja u inovatorstvo, istaknula je Kuhta Jeličić.

Putem natječaja raspisanih u razdoblju od 2001. do 2005. Savjet za potpore Gradskog poglavarstva Grada Zagreba izabrao je 70 inovacija s tržišnim izgledom za koje je poglavarstvo odobrilo oko milijun kuna bespovratne potpore.

U sklopu Inove 10. studenoga održat će se međunarodni stručni skup o zaštiti i komercijalizaciji inovacija, a u petak, 11 studenoga, bit će dodijeljena priznanja izlagačima te nagrada Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙