FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Sjevernojadrski sajam

RIJEKA,19. listopada2005.(Hina) -Međunarodni 22. Sjevernojadranskisajam, na kojemu će se do 23. listopada predstaviti ukupno 300-akdomaćih i inozemnih izlagača, svečano je danas otvoren u Dvoranimladosti u Rijeci.
RIJEKA,19. listopada2005.(Hina) -Međunarodni 22. Sjevernojadranski sajam, na kojemu će se do 23. listopada predstaviti ukupno 300-ak domaćih i inozemnih izlagača, svečano je danas otvoren u Dvorani mladosti u Rijeci.

Sajam je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Herman Sušnik.

U sklopu Sjevernojadranskog sajma održava se 7. Sajam lova i ribolova, 7. Izložba inovacija "Medicina i ekologija" te Međunarodna izložba keramike "2. Triennale vaza za cvijeće".

Na Sjevernojadranskom sajmu oko 110 izlagača predstavlja programe za uređenje turističko-stambenih i poslovnih objekata, gastro programe, opremu za ugostiteljstvo, hotelijerstvo i turizam, programe aktivnog odmora, wellnessa i putovanja, namještaj, uređaje za grijanje i hlađenje te cvijeće. U ponudi su i usluge financijskih kuća, agencija za prodaju nekretnina, osiguravateljeskih kuća te roba široke potrošnje.

Od ukupna broja izlagača na Sjevernojadranskom sajmu njih oko 40 posto novi su izlagači na toj sajamskoj priredbi.

Na sajmu lova i ribolova predstavlja se ukupno 55 izlagača, od toga 23 lovačka društva i udruge koji izlažu oko 120 lovačkih trofeja izlovljenih na području primorsko-goranske županije. Izloženi su oprema za lov i ribolov, terenska vozila, stručna literatura, predstavljena su prirodna bogatstva zaleđa Rijeke, skrb lovačkih udruga za divljač i riblji fond, a posjetitelji mogu razgledati i koristiti digitalnu streljanu.

Državni zavod za zaštitu prirode predstavlja projekte zaštite vukova, plan upravljanja risom te plan gospodarenja medvjedom u Hrvatskoj.

Na izložbi keramike vaze izrađene od više različitih materijala, izlaže oko 60 umjetnika iz 16 zemalja.

Na izložbi inovacija predstavljaju se 22 hrvatska inovatora s 27 inovacija u području medicine, biološki uzgojene hrane i zaštite okoliša.

Pokrovitelji sajamskih priredaba su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i grad Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙