FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: šest medalja inovatorima osječkog TRC-a

OSIJEK,9. studenoga 2005.(Hina) - Inovatori osječkogTehnologijsko-razvojnog centra (TRC) na nedavnoj su izloži ideja,inovacija i noviteta "IENA 2005." u Nuernbergu predstavili sedaminovacija te osvojili šest medalja, po dvije zlatne, srebrne ibrončane, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u tomcentru.
OSIJEK,9. studenoga 2005.(Hina) - Inovatori osječkog Tehnologijsko-razvojnog centra (TRC) na nedavnoj su izloži ideja, inovacija i noviteta "IENA 2005." u Nuernbergu predstavili sedam inovacija te osvojili šest medalja, po dvije zlatne, srebrne i brončane, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u tom centru.

Zlatne medalje dobile su inovacije "EDIP - elektronski distributer informacija u prometu", autora Miroslava Špiranovića, te korektivna sadilica izumitelja Ede Mussera.

Srebrne medalje osvojile su Edita Štefanić, za izum šampona za suzbijanje ušiju, s dodatkom biljnih ekstrakata buhača, lavande i kamilice te Ksenija Medvidović, za izum "Majoneza bez jaja".

Brončane medalje dobili su Mato Vlainić, za prehrambeni proizvod "Čokomel", te skupina autora Milan Sak-Bosnar, Ružica Matešić-Puač i Mate Bilić za projekt "Novi visokoosjetljivi potenciometrijski senzor za ionske tenzide".

Direktor Tehnologijsko-razvojnog centra Ivan Štefanić ocijenio je kako su priznanja dobivena na toj priredbi, na kojoj su sudjelovali inovatori iz 30 zemalja s više od 680 inovacija, "potvrda ispravnosti dosadašnjeg rada u ovoj godini".

"Ovo su inovacije s kojima mislimo ozbiljno nastupiti na tržištu i za koje su napravljeni prototipovi te pripremljena zaštita intelektualnog vlasništva", rekao je Štefanić dodavši da idući ciklus izlaganja inovacija počinje u svibnju iduće godine, kada će se u Osijeku organizirati 2. Međunarodna izložba inovacija "Budi uzor".

Predsjednik Nadzornog odbora te ustanove Radoslav Galić izvijestio je kako su čestitke nagrađanim inovatorima uputili ministar znanosti, prosvjete i športa Dragan Primorac te rektorica osječkog Sveučilišta Gordana Kralik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙