FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević sa sindikatima o otkazima vojnim službenicima

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićrazgovarao je danas s predstavnicima triju sindikata državnihslužbenika o najavljenim otkazima vojnim službenicima inamještenicima koji su ostali neraspoređeni u sustavu obrane,priopćeno je iz sindikata.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević razgovarao je danas s predstavnicima triju sindikata državnih službenika o najavljenim otkazima vojnim službenicima i namještenicima koji su ostali neraspoređeni u sustavu obrane, priopćeno je iz sindikata.

Rončević je sindikalcima rekao da, ako se tijekom izrade prijedloga novog ustroja MORH-a ukaže potreba za službenicima koji su stavljeni na raspolaganje, dio njih će se ponovno rasporediti u sustav.

Službenicima koji imaju činove pričuvnih časnika omogućit će se prevođenje u djelatne vojne osobe, dok je za one koji nemaju čin moguće prevođenje do 35 godina starosti uz uvjet da posjeduju VŠS i VSS.

Službenici i namještenici do 27 godina života koji udovoljavaju zdravstvenim uvjetima mogu postati vojnici uz potpisivanje ugovora na tri godine.

Ministar je rekao da se u idućoj godini ne predviđaju znatnija izdvajanja za otpremnine, što znači da će službenici koji u 2006. godini budu stavljeni na raspolaganje sve do predviđenog broja od 2000, to moći učiniti pod uvjetima koji vrijede za službenike u drugim državnim tijelima.

Govoreći o izdvajanju Službe za gospodarenje nekretninama Rončević i pomoćnik ministra za financije Josip Budimir informirali su sindikalce da će se izdvajanje obaviti temeljem studije koju je izradio Ekonomski institut.

Preferirat će se model zadržavanja nekretnina u vlasništvu države, a privatizirali bi se poslovi službe tako da se putem javnog natječaja najboljim ponuditeljima daju koncesije uz uvjet zapošljavanja postojećih zaposlenika.

Budimir je rekao kako će studiju o izdvajanju dostaviti sindikatima na očitovanje, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙