FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Idućeg tjedna sastanak Mesića i Drnovšeka

LJUBLJANA, 2. studenog 2005.(Hina) - Sljedećeg tjedna, u četvrtak 10.studenog, na neformalnom sastanku trebali bi se sastati predsjedniciHrvatske i Slovenije Stjepan Mesić i Janez Drnovšek, prenijela je usrijedu slovenska novinska agencija STA, pozivajući se na uredslovenskog predsjednika. (Hina) xfl ydv
LJUBLJANA, 2. studenog 2005.(Hina) - Sljedećeg tjedna, u četvrtak 10. studenog, na neformalnom sastanku trebali bi se sastati predsjednici Hrvatske i Slovenije Stjepan Mesić i Janez Drnovšek, prenijela je u srijedu slovenska novinska agencija STA, pozivajući se na ured slovenskog predsjednika.

Sastanak Mesića i Drnovšeka, na kojemu bi dva predsjednika trebala pokušati dati doprinos rješenju otvorenih pitanja između dviju država, načelno je dogovoren u Zagrebu prilikom nedavnog summita predsjednika srednjoeuropskih država. Tada je najavljeno da će se dva predsjednika naći negdje u blizini državne granice.

O Drnovšekovu susretu s Mesićem u četvrtak će na redovnoj sjednici raspravljati i slovenska vlada.

Drnovšek je u zadnje vrijeme imao više inicijativa za koje promatrači u Ljubljani procjenjuju da možda nisu bile potpuno usklađeno sa stajalištima vlade premijera Janeza Janše. Drnovšek je tako izišao sa svojim prijedlogom za rješenje kosovske krize od kojeg se Janša djelomice distancirao, a ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel nije najbolje primio Drnovšekovu zamisao da se neriješena granična pitanja s Hrvatskom riješe arbitražom ili izlaskom pred međunarodni sud.

(Hina) xfl ydv

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙