FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: plan navodnjavanja 8000 hektara

OSIJEK, 25. listopada 2005. (Hina) - Provedbom plana navodnjavanjaOsječko-baranjske županije, koji se izrađuje koordinirano sNacionalnim planom navodnjavanja RH, planira se stabiliziranjepoljoprivredne proizvodnje u sušnim razdobljima te stvaranje uvjeta zarazvoj malog i srednjeg poduzetništva u poljoprivredi, koje će, beznavodnjavanje, teško opstati na tržištu Europske unije.
OSIJEK, 25. listopada 2005. (Hina) - Provedbom plana navodnjavanja Osječko-baranjske županije, koji se izrađuje koordinirano s Nacionalnim planom navodnjavanja RH, planira se stabiliziranje poljoprivredne proizvodnje u sušnim razdobljima te stvaranje uvjeta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u poljoprivredi, koje će, bez navodnjavanje, teško opstati na tržištu Europske unije.

Istaknuto je to u Osijeku na predstavljanju radne verzije županijskoga plana navodnjavanja.

Realizacijom tog plana predviđa se da će se do 2010. navodnjavati 8.000 hektara površina, za što bi se, uz sredstava državnog proračuna, jedinica lokalne samouprave i krajnjih korisnika, zatražila i sredstva iz predpristupnih fondova EU, primjerice iz SAPARD programa.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako se u Osječko-baranjskoj županiji, koja ima ukupno 270.000 hektara obradivih površina, trenutačno navodnjava oko 700 hektara.

Bubalo je kazao kako veliki problem predstavlja neuređenost kanalske mreže 3. i 4. reda, bez čega, ne može biti ni kvalitetnog navodnjavanja, dodavši kako je ove godine, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, na području Županije očišćeno oko 160 kilomentara kanalske mreže.

Projekt izrade plana navodnjavanja vrijedan je 1,3 milijuna kuna, a financiraju ga Županija i Hrvatske vode.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙