FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: država u zaštitu prirode i baštine ulaže 1,8 milijuna kuna

SISAK, 3. studenog 2005. (Hina) - Pomoćnik ministra kulture Zoran Šikićna sastanku sa sisačko-moslavačkom dožupanicom Marijanom Petir izjavioje da je Ministarstvo kulture ove godine izdvojilo 1,8 milijuna kunakako bi Park prirode "Lonjsko polje" bilo uvršteno u popis svjetskebaštine UNESCO-a te za projekt zaštite prirode na području Parka.
SISAK, 3. studenog 2005. (Hina) - Pomoćnik ministra kulture Zoran Šikić na sastanku sa sisačko-moslavačkom dožupanicom Marijanom Petir izjavio je da je Ministarstvo kulture ove godine izdvojilo 1,8 milijuna kuna kako bi Park prirode "Lonjsko polje" bilo uvršteno u popis svjetske baštine UNESCO-a te za projekt zaštite prirode na području Parka.

Napomenuo je da su to najveća ovogodišnja izdvajanja Ministarstva kulture za neki projekt u državi.

Ministarstvo kulture podupire takva nastojanja Uprave Javne ustanove Parka prirode "Lonjskog polja", a prati i rad Županije u očuvanju prirodne baštine Moslavačke gore, Odranskog polja i rijeke Une, rekao je Šikić.

Najavio je da će Ministarstvo dugoročno pomagati Sisačko-moslavačkoj županiji zakonskom regulativom o zaštiti prirode i baštine te za prekograničnu suradnju u zaštiti prirodne baštine, koja otvara veće mogućnosti kandidiranja projekata na natječajima predpristupnih fondova Europske unije, poglavito u okviru INTERREG-a.

Dožupanica Petir je istaknula da se "Županija oslanja na održiv razvoj upravo na temelju zaštićenih područja po načelu 'zelene Županije'". "Činimo sve kako bismo zaokružili zaštićena područja tako da posluže razvoju ekopoljoprivrede i ekoturizma", navela je, napomenuvši da će "Županija za to iz proračuna izdvojiti i potreban novac, a kane iskoristiti i novac iz predpristupnih fonodva EU-a".

Županijsko će izaslanstvo, dodala je Petir, sljedeći tjedan posjetiti Bihać i s predstavnicima Unsko-sanske županije razgovarati o uspostavi suradnje. "Predložit ćemo im da se unsko porječje proglasi regionalnim parkom", navela je Petir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙