FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Telekom dionice pritisnule europske burzovne indekse

LONDON, FRANKFURT, 15. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u utorak su pale, predvođene onima mobilnog operateraVodafone, no njihovi su gubitci bili ograničeni zahvaljujući jačanjudionica u sektoru energetike.
LONDON, FRANKFURT, 15. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u utorak su pale, predvođene onima mobilnog operatera Vodafone, no njihovi su gubitci bili ograničeni zahvaljujući jačanju dionica u sektoru energetike.

Londonski Ftse indeks oslabio je 0,6 posto, na 5.437 bodova. Frankfurtski DAX indeks bio je na malenom gubitku, nekih 0,02 posto, spustivši se na 5.091 bod.

Dionice Vodafona, najvećeg pojedinačnog gubitnika, potonule su za 10 posto na najniže razine od svibnja nakon što je najveći europski mobilni operater po prihodima izvijestio o šestomjesečnim prihodima i zaradi po dionici koji su iznad prosječnih procjena ali i upozorio da će rast usporiti u 2007.

Gubitke su zabilježili i drugi pripadnici sektora telekoma, čije su dionice u prosjeku oslabile četiri posto. Pritom su dionice France Telecoma, Deutsche Telekoma, Telefonice i BT Grupe sve redom oslabile između 1,2 posto i 2,7 posto.

No silazni trend nisu slijedile dionice Alcatela, zabilježivši skok cijene od 4,2 posto na najvišu razinu od 26. listopada nakon što je taj francuski proizvođač opreme za telekome objavio svoj najvrjedniji dosad posao - težak 2,18 milijardi eura.

Gubitke na tržištu ograničili su dobitci u energetskom sektoru, predvođenom njemačkim divom RWE-om, čije su dionice ojačale 0,6 posto, dan pred objavu devetomjesečnog izvješća, za koje analitičari očekuju da će pokazati rast dobiti zahvaljujući višim cijenama električne energije. Dionice pripadnika toga sektora u prosjeku su dobile na vrijednosti 0,3 posto.

Indeks Tokijske burze Nikkei oslabio je 0,17 posto, na 14.091 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙