FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi rast europskih burzovnih indeksa

LONDON,FRANKFURT, 18. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Europske dioniceu utorak su blago ojačale, predvođene švicarskim farmaceutskim divomNovartisom nakon što je izvijestio o tromjesečnim rezultatima koji sunadmašili procjene, a poticaj dionicama je stigao i od spuštanjacijene nafte ispod 64 dolara po barelu.
LONDON,FRANKFURT, 18. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Europske dionice u utorak su blago ojačale, predvođene švicarskim farmaceutskim divom Novartisom nakon što je izvijestio o tromjesečnim rezultatima koji su nadmašili procjene, a poticaj dionicama je stigao i od spuštanja cijene nafte ispod 64 dolara po barelu.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao 0,06 posto, dosegnuvši 5.289 bodova. Frankfurtski DAX indeks bio je na dobitku od 0,12 posto, na 4.984 bodova.

Dionice Novartisa skočile su tri posto nakon što je njegova neto dobit uvećana 13 posto u trećem tromjesečju na 1,67 milijardi dolara, nadmašivši procjene analitičara, budući je snažan rast prodaje i učinak akvizicija nadjačao jednokratne troškove.

"Nedvojbeno su farmaceutske kompanije koje imaju snažne proizvode učinile dobar posao", kazala je Stephanie Gerrard, europski fond menadžer pri Invesco Pepetual.

Dionice njegova rivala Rochea, koji će poslovne rezultate objaviti u srijedu, ojačale su gotovo dva posto.

Od drugih blue-chip dobitnika još se ističe njemačka Altana nakon što je Wall Street Journal objavio da se grupa sprema prodati svoje poslovanje s lijekovima za čak sedam milijardi dolara, dok su dionice British American Tobbaccoa dobile na vrijednosti 1,1 posto nakon povoljne odluke američkog vrhovnog suda za duhansku industriju.

Indeks Tokijske burze Nikkei oslabio je 0,36 posto, na 13.352 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙