FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordan promet pločanske luke

PLOČE, 15. studenog 2005. (Hina) - U pločanskoj je Luci u prvih desetmjeseci ove godine prekrcano 2,4 milijuna tona robe ili za čak 62posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kad je prekrcano 1,5milijuna tona, objavio je danas Odjel za istraživanje tržištapločanske Luke.
PLOČE, 15. studenog 2005. (Hina) - U pločanskoj je Luci u prvih deset mjeseci ove godine prekrcano 2,4 milijuna tona robe ili za čak 62 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kad je prekrcano 1,5 milijuna tona, objavio je danas Odjel za istraživanje tržišta pločanske Luke.

U tu je luku samo u listopadu uplovio 51 trgovački brod s kojih je prekrcano 261.000 tona robe.

Najveći promet ostvaren je u prijevozu za Bosnu i Hercegovinu, više od dva milijuna tona tereta. Po vrstama robe prednjače sipki tereti, ukupno 1,9 milijuna tona.

Tako velik promet u deset ovogodišnjih mjeseci ostvaren je prekrcajem pšenice, ugljena, petrolkoksa, glinice, koksa, cementa i druge robe. Među generalnim teretima na drugom su mjestu drvena građa, kontejneri, južno voće, aluminijski profil i ostala roba, a na trećem mjestu su tekući tereti, među kojima prednjače plinsko ulje, motorni benzini i druge naftne prerađevine.

U desetmjesečnom razdoblju najuspješniji je bio svibanj s 325.000 tona tereta.

(Hina) xtcvi yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙