FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAT-ov pilot ne razlikuju slijetnu stazu od autoceste

TEL AVIV, 20. listopada 2005. (Hina/dpa) - Putnički zrakoplovsrbijanske tvrtke JAT zamalo je sletio na autocestu koja povezujeJeruzalem i Tel Aviv, jer ju je pilot zamijenio za slijetnu stazuobližnje međunarodne zračne luke Ben Gurion, objavio je u četvrtakizraelski dnevnik Yediot Ahronot.
TEL AVIV, 20. listopada 2005. (Hina/dpa) - Putnički zrakoplov srbijanske tvrtke JAT zamalo je sletio na autocestu koja povezuje Jeruzalem i Tel Aviv, jer ju je pilot zamijenio za slijetnu stazu obližnje međunarodne zračne luke Ben Gurion, objavio je u četvrtak izraelski dnevnik Yediot Ahronot.

Boeing 737-400 na letu iz Beograda bio je samo nekoliko stotina metara iznad autoceste kad je kontrolor leta na aerodromu shvatio kako je pilotova namjera sletjeti tamo, umjesto na slijetnu kaznu.

"Prekinite spuštanje i okrenite zrakoplov. Na pogrešnom ste kursu za slijetanje", rekao je kontrolor pilotu, koji ga je odmah poslušao.

Dodatno je zbunjujuća činjenica da se sve dogodilo u 5.30 ujutro, kad je autocesta pretrpana vozilima zbog jutarnje "špice", prenosi dnevnik mišljenje člana uprave izraelske zračne luke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙