FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Napretkovi dani posvećeni Ujeviću, Šimiću i Andriću

ZAGREB, 14. studenoga 2005. (Hina) - Ovogodišnji Napretkovi dani uZagrebu posvećeni su trima istaknutim hrvatskim književnicima TinuUjeviću, Antunu Branku Šimiću i Ivi Andriću.
ZAGREB, 14. studenoga 2005. (Hina) - Ovogodišnji Napretkovi dani u Zagrebu posvećeni su trima istaknutim hrvatskim književnicima Tinu Ujeviću, Antunu Branku Šimiću i Ivi Andriću.

U Kulturnom centru Veleposlanstva BiH u Zagrebu održat će se 18. studenoga hommage Antunu Branku Šimiću "Pjesnici su čuđenje u svijetu". U istom prostoru 22. studenoga održat će se okrugli stol "Pjesničko djelo Tina Ujevića".

U zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija 24. studenoga održat će se glazbeno-poetski recital "Kristalna kocka vedrine".

Hermeneutskim skupom "Ivo Andrić 30 godišta nakon ..." 26. studenoga na zagrebačkom Filozofskom fakultetu završit će ovogodišnji Napretkovi dani.

Ta kulturna manifestacija počela je u Zagrebu izložbom "Tin u djelima likovnih umjetnika" 12 studenoga. Tin je svojom poezijom, ali i izgledom buntovnika, poslužio kao inspiracija za petnaest likovnih umjetnika koji su na toj izložbi predstavili svoje umjetničko viđenje Tina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙