FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seropozitivni muškarac iz Glasgowa prirodnim putem ozdravio - mediji

LONDON, 13. studenog 2005. (Hina/AFP) - Muškarac iz okolice Glasgowakoji je prije tri godine bio seropozitivan, mogao bi biti prva osobana svijetu koja je prirodnim putem pobijedila virus HIV-a, piše unedjelju britanski tjedni list News of the World.
LONDON, 13. studenog 2005. (Hina/AFP) - Muškarac iz okolice Glasgowa koji je prije tri godine bio seropozitivan, mogao bi biti prva osoba na svijetu koja je prirodnim putem pobijedila virus HIV-a, piše u nedjelju britanski tjedni list News of the World.

U kolovozu 2002. Andrewu Stimpsonu (25), koji se testovima podvrgnuo zbog slabosti i temperature, dijagnosticiran je virus HIV-a. Kako je bio tek u ranom stadiju, nikakvo mu liječenje nije preporučeno.

Nova serija pregleda, 14 mjeseci kasnije, pokazala je da je virus HIV-a potpuno nestao iz njegovog organizma a da nije primao nikakvu terapiju, piše list.

Njegovi su liječnici kategorični. Nije došlo do zamjene uzoraka krvi ili dosjea, kao kod dva ranija navodna slučaja "ozdravljenja", gdje je bilo nemoguće dokazati da su pozitivni i negativni testovi zaista dokazani na uzrocima uzetim od iste osobe.

"Nema pogreške u pripisivanju uzoraka ili njihovoj zamjeni", priopćila je bolnica čije je pismo objavljeno u News of the World kao i u listu Mail on Sunday. "Činjenica da se nakon pozitivnih rezultata došlo do negativnih je izvanredna i značajna s medicinskog stajališta", dodaje se u tekstu.

"Sjećam se, nakon druge serije pregleda, moj je liječnik ušao u sobu rekavši 'Ozdravili ste. To je nevjerojatno. Fantastični ste'", priča Stimpson koji je pristao da se na njemu izvrše razni dodatni pregledi kako bi pomogao znanstvenicima u njihovoj borbi protiv virusa AIDS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙