FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodatna pomoć Africi samo će ublažiti štete od globalnog zagrijavanja

LONDON, 23. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Dodatna pomoć koju suAfrici obećali čelnici najbogatijih zemalja svijeta na summitu usrpnju u Škotskoj, dostajat će samo za ublažavanje šteta od globalnogzagrijavanja koje se očekuje sljedećih godina ako se ne poduzmu hitnemjere, rekao je ugledni britanski znanstvenik.
LONDON, 23. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Dodatna pomoć koju su Africi obećali čelnici najbogatijih zemalja svijeta na summitu u srpnju u Škotskoj, dostajat će samo za ublažavanje šteta od globalnog zagrijavanja koje se očekuje sljedećih godina ako se ne poduzmu hitne mjere, rekao je ugledni britanski znanstvenik.

U otvorenom pismu ministrima energetike i zaštite okoliša zemalja skupine G8, predsjednik radne skupine za znanost britanskog Kraljevskog društva lord May upozorio je da dogovor postignut na summitu skupine G8 u Gleneaglesu neće riješiti problem siromaštva u Africi.

"Dok god koncentracija stakleničkih plinova raste, postoje veliki izgledi da će povećanje pomoći dogovoreno u Gleneaglesu pojesti povećani troškovi zbog dodatnog tereta efekata klimatskih promjena u Africi", napisao je May.

Klimatske promjene mogle bi dovesti do sve većih suša i poplava u Africi.

"Gleneagles je s jedne strane dao nadu Africi ... a s druge strane ju je oduzeo jer nije na pravi način odgovorio na prijetnju klimatskih promjena", smatra May.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙