FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo HAZU-a u posjetu kineskim akademijama

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Na poziv Kineske akademijedruštvenih znanosti izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti iumjetnosti (HAZU) s predsjednikom akademikom Milanom Mogušem na čelujučer je otputovalo u Peking u sedmodnevni posjet kineskim akademija,izvijestila je danas Služba za odnose s javnošću HAZU.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Na poziv Kineske akademije društvenih znanosti izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) s predsjednikom akademikom Milanom Mogušem na čelu jučer je otputovalo u Peking u sedmodnevni posjet kineskim akademija, izvijestila je danas Služba za odnose s javnošću HAZU.

Taj radni posjet predstavnika naše najviše znanstvene i umjetničke ustanove nastavak je dosadašnje suradnje između HAZU-a i kineskih akademija.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti dosad je potpisala sporazume o znanstvenoj suradnji s Kineskom akademijom društvenih, kao i s Akademijom inženjerskih znanosti.

Tom prigodom, kako je priopćeno, razgovarat će se i o uspostavi suradnje s najstarijom, Kineskom akademijom prirodnih znanosti.

U programu posjeta predviđeni su sastanci sa znanstvenicima s Kineske akademije društvenih znanosti te njezinih Instituta za svjetsko gospodarstvo i politiku, kao i Instituta za financije i trgovinu.

Razgovarat će se i o problemima privatizacije, promjeni bankarskog sustava, stranim ulaganjima i t.d.

Akademik Jakša Barbić održat će predavanje o tranziciji i euroatlantskim ujedinjavanjima, a akademik Zvonimir Baletić o gospodarskom i društvenom razvoju Republike Hrvatske.

Izaslanstvo Hrvatske akademije, u kojemu su i akademik Frano Kršinić te tajnik Akademije Slobodan Kaštela, posjetit će i akademije u Šanksiju i Šangaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙