FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ-ova klauzura u Varaždinskim Toplicama

VARAŽDINSKE TOPLICE, , 11. studenog 2005. (Hina) - Hrvatskademokratska zajednica u Varaždinskim Toplicama danas i sutra razmatraostvarivanje programa u proteklom dvogodišnjem razdoblju obnašanjavlasti i utvrđuje smjernice do kraja mandata.
VARAŽDINSKE TOPLICE, , 11. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica u Varaždinskim Toplicama danas i sutra razmatra ostvarivanje programa u proteklom dvogodišnjem razdoblju obnašanja vlasti i utvrđuje smjernice do kraja mandata.

"Razmatramo što smo dosad napravili", kazala je zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor večeras novinarima i dodala da će jedna od najvažnijih tema klauzure biti prijedlog proračuna za iduću godinu i projekcija proračuna do kraja mandatnoga razdoblja.

"Nismo raspravljali o drugim strankama i prijevremenim izborima," dodala je Kosor, a predsjednik stranke Ivo Sanader je, osvrćući se na neke komentare iz SDP-a da HDZ namjerava raspisati prijevremene izbore u travnju iduće godine, rekao je da je HDZ već donio odluku o raspisivanju izbora u studenome 2007. godine.

Jadranka Kosor je kazala da će jedna od važnih tema klauzure HDZ-a biti početak pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, te da će biti govora i o gospodarstvu, socijalnoj policiti i drugim temama.

Na stanačkoj klauzuri okupljeno je oko 150 HDZ-ovih najviših dužnosnika - saborskih zastupnika, članova Vlade, župana, gradonačelnika i načelnika općina u kojma HDZ obnaša vlast i drugi.

Tijekom sturašnjega dana očekuje se da će ministar financija Ivan Šuker govoriti o nacrtu proračuna za iduću godinu, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović će govoriti o tijeku pregovora s Europskom unijom i o predpristupnim fondovima, ministrica graditeljstva, zaštite okoliša i prostornog uređenja, Marina Matulović Dropulić izlagat će o strategiji gospodarenja otpadom, ministar gospodarstva Branko Vukelić o gospodarskim inicijativama i projekcijama za iduću godinu, te potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor će govoriti o skrbi o braniteljima i pronatalitetnoj politici.

Također se očekuje obraćanje članova Predsjedništva stranke Ive Sanadera, Vladimira Šeksa i Luke Bebića u svojstvu predsjednika Vlade, predsjednika Hrvatskog sabora i potpredsjednika Sabora, te glavnog tajnika stranke Ivana Jarnjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙