FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska čista stranka prava izabrala novo čelništvo

ZAGREB, 22. listopada 2005. (Hina) Hrvatska čista stranka prava (HČSP)danas je za novog predsjednika izabrala Tadiju Baruna, koji je naPetom općem saboru te stranke pobijedio jedinog protukandidata JosipaMiljaka sa 70 osvojenih glasova, prema 16, koliko je dobio JosipMiljak.
ZAGREB, 22. listopada 2005. (Hina) Hrvatska čista stranka prava (HČSP) danas je za novog predsjednika izabrala Tadiju Baruna, koji je na Petom općem saboru te stranke pobijedio jedinog protukandidata Josipa Miljaka sa 70 osvojenih glasova, prema 16, koliko je dobio Josip Miljak.

Tadija Barun bio je obnašatelj dužnosti predsjednika stranke otkako je u siječnju 2004. dotadašnji predsjednik Luka Podrug dao ostavku.

Na današnjem saboru ujedno je proslavljena 110. obljetnica osnutka Hrvatske čiste stranke prava, koju je godine 1895. osnovao dr. Ante Starčević.

Novi predsjednik stranke istaknuo je kako će HČSP upozoravati na nedosljedna politička stajališta HSP-a i HDZ-a, posebice na nedosljednost u obrani temeljnih nacionalnih vrijednosti, Domovinskog rata te odnosa prema Europskoj uniji.

"Očekujemo da ćemo zbog takve neprincipijelne politike privući dio članstva tih dviju stranaka, bilo kao članove ili simpatizere", dodao je Tadija Barun, najavljujući da će neki ugledni članovi HSP-a i HDZ-a uskoro prijeći u HČSP.

Govoreći o procesu pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji, istaknuo je da se HČSP ne protivi Uniji jer je Hrvatska oduvijek dio Europe. "Nismo protiv Europe, ali ne prihvaćamo pregovore 'na koljenima' i bezuvjetno prihvaćanje svih uvjeta", dodao je Tadija Barun.

Također je istaknuo da će HČSP i dalje raditi na okupljanju i suradnji svih pravaških stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙