FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrelja: umirovljenici bi prve izračune duga trebali dobiti u studenom

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Umirovljenici bi prve izračunesvojega duga trebali dobiti u studenom, jer bi dotad Vlada trebalanatječajem izabrati Društvo za upravljanje umirovljeničkim fondom,koje će gotove izračune duga preuzeti od Hrvatskog zavoda zamirovinsko osiguranje i slati ih korisnicima, izjavio je danas Hinisaborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) SilvanoHrelja.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Umirovljenici bi prve izračune svojega duga trebali dobiti u studenom, jer bi dotad Vlada trebala natječajem izabrati Društvo za upravljanje umirovljeničkim fondom, koje će gotove izračune duga preuzeti od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i slati ih korisnicima, izjavio je danas Hini saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja.

Stupanjem na snagu Statuta Umirovljeničkog fonda 18. listopada Upravni odbor, na čijem je čelu potpredsjednik Vlade Damir Polančec, treba raspisati natječaj za izbor društva.

Natječaj se provodi na temelju Pravilnika o kriterijima izbora društva za upravljanje umirovljeničkim fondovima, koji je prije dva dana objavljen u Narodnim novinama.

Društvo će u ime fonda slati obavijesti umirovljenicima o iznosu duga te tražiti od njih da se opredijele žele li ubrzanu isplatu polovice duga kroz dvije godine ili cijeli iznos nakon osam godina.

Budući da cijeli postupak osnivanja Fonda kasni, Hrelja smatra da će se taj postupak morati završiti za 60 dana, umjesto za 90 dana.

"Na to nas tjeraju novi rokovi - 31. prosinca, dokad Vlada mora rezervirati imovinu koja će ući u Fond, i 31. siječanj iduće godine, kada se mora znati za koju su se opciju povrata duga umirovljenici opredijeliti i koliko je novca potrebno za svaku od opcija", kaže Hrelja.

Prve bi rate tzv. ubrzane isplate, po Zakonu o umirovljeničkom fondu, umirovljenici trebali dobiti polovicom iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙