FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić putuje u četvrtak u posjet Slovačkoj

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićputuje u četvrtak u službeni dvodnevni posjet Slovačkoj gdje će sesastati s najvišim dužnosnicima i predstavnicima hrvatske zajednice utoj zemlji.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić putuje u četvrtak u službeni dvodnevni posjet Slovačkoj gdje će se sastati s najvišim dužnosnicima i predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji.

Predsjednik Mesić odlazi u tu srednjeeuropsku zemlju na poziv šefa slovačke države Ivana Gašparoviča, koji je u Zagrebu i na Jadranu boravio nekoliko puta tijekom prošle i ove godine.

Dvojica čelnika s izaslanstvima razgovarat će u četvrtak u Bratislavi, nakon čega odlaze u Devinsko Novo Selo u posjet tamošnjih Hrvatima koji obilježavaju 15. obljetnicu Hrvatskog kulturnog saveza.

Istoga dana u hrvatskom veleposlanstvu u Bratislavi bit će predstavljena knjiga Jana Jankoviča "Stihovi uzajamnosti" u povodu 170. obljetnice nastanka hrvatske himne i 100. obljetnice prvog prijevoda "Lijepe naše" na slovački jezik.

Za petak su najavljeni razgovori predsjednika Mesića sa slovačkim premijerom Mikolašom Dzurindom i gradonačelnikom Bratislave Andrejom Durkovskim te posjet gradu Trnavi, čiji će gradonačelnik Štefan Bošnjak odlikovati predsjednika Mesića državnim odlikovanjem.

Dužnosnici dviju zemalja isticali su kako su bilateralni odnosi Slovačke i Hrvatske vrlo dobri, između dviju država nema otvorenih pitanja, gospodarska razmjena kontinuirano raste, a Jadran je najomiljenije turističko odredište slovačkih turista.

Slovačka je od proljeća 2004. godine punopravna članica Europske unije i NATO-a koja je, i u bilateralnim razgovorima i u Bruxellesu, snažno podupirala Hrvatsku na putu u euroatlanske integracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙