FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva godišnjica novoobnovljenog hotela The Regent Esplanade

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - U zagrebačkom hotelu The RegentEsplanade u prvoj je godini rada nakon temeljitog renoviranja boraviloviše od 50 tisuća gostiju, organizirano je više od 1.500 raznihdogađanja s više od 60 tisuća osoba te je postignuta prosječnapopunjenost od više od 50 posto.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - U zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade u prvoj je godini rada nakon temeljitog renoviranja boravilo više od 50 tisuća gostiju, organizirano je više od 1.500 raznih događanja s više od 60 tisuća osoba te je postignuta prosječna popunjenost od više od 50 posto.

Istaknuo je to direktor hotela Torbjorn Bodin na današnjoj konferenciji za novinare kojom je obilježena prva godišnjica rada i otvorenja toga hotela nakon jednoipolgodišnje sveobuhvatne obnove.

Ocijenio je da se hotel u tih godinu dana uspio nametnuti kao jedan od najboljih u Hrvatskoj i regiji, o čemu govore brojne nagrade i priznanja koje je hotel dobio te dobra popunjenost, posebno korporativnim klijentima koji u strukturi gostiju čine 65 posto. Poslovne grupe i kongresni gosti imali su udjel od 21 posto, turističke grupe 10 posto, a individualni turisti oko 4 posto.

Među gostima tog hotela sa 209 luksuzno uređenih soba i apartmana najviše je ili 20 posto bilo Amerikanaca, a slijede ih Nijemci (12 posto), Britanci (8 posto), te gosti iz Hrvatske (7 posto).

Hotelom, u kojem je zaposleno 160 djelatnika, po odabiru vlasnika Austrijanca Herberta Hasebachera, od 2004. upravlja lanac Regent, odnosno kompanija "Rezidor Sas Hospitality".

Povodom prve godišnjice rada danas je u Esplanadi predstavljen i posebni promotivni film za strane goste o tom hotelu i Zagrebu, napravljen u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Croatia Airlinesom.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙