FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Hotela Cavtat u devet mjeseci 12,17 milijuna kuna

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Hoteli Cavtat iz Cavtata prvih sudevet ovogodišnjih mjeseci završili s neto dobiti od 12,17 milijunakuna, što je 62,5 posto veća dobit nego u istom lanjskom razdoblju,podaci su iz devetomjesečnog financijskog izvješća te tvrtke sVaraždinske burze.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Hoteli Cavtat iz Cavtata prvih su devet ovogodišnjih mjeseci završili s neto dobiti od 12,17 milijuna kuna, što je 62,5 posto veća dobit nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz devetomjesečnog financijskog izvješća te tvrtke s Varaždinske burze.

Oko 44 posto devetomjesečne dobiti Hotela Cavtat ili 8,34 milijuna kuna ostvareno je u trećem ovogodišnjem tromjesečju (srpanj-rujan), što je nešto slabija dobit nego u istom lanjskom tromjesečju, kada je iznosila oko 10 milijuna kuna više.

Ukupni prihodi Hotela Cavtat u devet mjeseci ove godine iznosili su 72,26 milijuna kuna ili 5 posto više nego u istim mjesecima prošle godine.

Gotovo 97 posto ukupnih devetomjesečnih prihoda ili 69,9 milijuna kuna ostvareno je od prodaje u inozemstvu, što je 8,5 posto više nego lani.

Nešto više od 67 posto ukupnih prihoda ili 48,53 milijuna kuna ostvareno je u ovogodišnjem trećem tromjesečju (srpanj-rujan), što je 10,5 posto više nego u istom lanjskom tromjesečju.

Ukupni rashodi pak Hotela Cavtat u devet mjeseci od 60,09 milijuna za 2 posto su manji nego u lanjskih devet mjeseci, dok su u trećem tromjesečju ove godine bili 61,1 posto veći od onih u istim mjesecima prošle godine te su iznosili 40,19 milijuna kuna.

Hoteli Cavtat u svom sastavu imaju tri hotela (Albatros, Epidaurus i Cavtat), ukupnog smještajnog kapaciteta od 709 soba sa 1.414 kreveta.

Od 2002. godine hoteli nose oznaku Iberostara, temeljem te godine potpisanog ugovora sa španjolskim hotelskim lancem Iberostar Hotel&Resorts koji upravlja hotelima. Svi su hoteli obnovljeni u protekle četiri godine.

Hoteli Cavtat su od kraja 2001. u većinskom vlasništvu (80,81 posto dionica) španjolske tvrtke "Endicott Compania de turismo" iz Palma de Mallorce. Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) ima 13,35 posto dionica, dok je preostali vlasnički udjel podijeljen na više stotina malih dioničara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙