FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sunčani Hvar s oko milijun kuna manjom dobiti nego lani

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Najveća hvarska hotelska tvrtkaSunčani Hvar prvih je devet ovogodišnjih mjeseci poslovala s dobiti od7,97 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje oko 10,5posto ili milijun kuna manja dobit, podaci su iz financijskog izvješćate tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Najveća hvarska hotelska tvrtka Sunčani Hvar prvih je devet ovogodišnjih mjeseci poslovala s dobiti od 7,97 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje oko 10,5 posto ili milijun kuna manja dobit, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

U Sunčanom Hvaru su u devet mjeseci ove godine ostvareni 5,5 posto veći ukupni prihodi nego u istima lanjskim mjesecima, odnosno 63,65 milijuna kuna. Istodobno su za 8,3 posto, na 55,68 milijuna kuna, porasli i ukupni rashodi.

U strukturi ukupnih prihoda 94 posto ili 59,84 milijuna kuna odnosi se na poslovne prihode, koji su u odnosu na lani manji 0,2 posto.

Većina poslovnih prihoda ili 46,16 milijuna kuna ostvarena je od prodaje u inozemstvu, što je 2,8 posto manje.

No, za razliku od lanjske nule u ovogodišnjih devet mjeseci Sunčani Hvar je, po podacima s Burze, ostvario financijske prihode od 3,5 milijuna kuna, što je u konačnici ukupne prihode povećalo u odnosu na lanjske.

U komentaru izvješću iz te tvrtke navode da su poslovni rezultati zadovoljavajući i u skladu s planom.

U vlasničkoj strukturi Sunčanog Hvara od listopada ove godine zajedno, temeljem ugovora o javno-privatnom partnerstvu (JPP), sudjeluju luksemburška kompanija Orco Property Group, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) te Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB). Ukupno raspolažu s 85,04 posto temeljnog kapitala Sunčanog Hvara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙