FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje peti međunarodni filmski festival u Marrakechu

MARRAKECH, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Peti međunarodni filmskifestival počinje u petak u Marrakechu sa 16 dugometražnih filmova iz15 zemalja u službenom programu, natječuči se za Zlatnu zvijezdu,grand prix koji se dodjeljuje u tom gradu na marokanskom jugu.
MARRAKECH, 11. studenog 2005. (Hina/AFP) - Peti međunarodni filmski festival počinje u petak u Marrakechu sa 16 dugometražnih filmova iz 15 zemalja u službenom programu, natječuči se za Zlatnu zvijezdu, grand prix koji se dodjeljuje u tom gradu na marokanskom jugu.

"Festival je okupljalište sjevernih i južnih kinematografija" koje će omogućiti "nastavak potrage za novim talentima", priopćili su organizatori.

Šesnaest filmova u službenom programu festivala koji se održava od 11. do 19. studenoga većinom su prva ili druga redateljska ostvarenja.

Žirijem od devet članova predsjedat će francuski redatelj Jean-Jacques Annaud, autor "Imena ruže", "Ljubavnika" i "Sedam godina u Tibetu".

Počasti gosti festivala bit će američki redatelj Martin Scorsese te iranski Abbas Kiarostami. Španjolska kinematografija bit će također počasna gošća zbog "raznolikosti baštine i kreativnosti njezinih autora", priopćili su organizatori. Prikazat će se 41 španjolski film iz zadnjih pedeset godina.

Festival je 2004. godine Zlatnu zvijezdu dodijelio američkom filmu "Stranputica" Alexandera Paynea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙