FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: svjetski festival animiranog filma od 25. do 30. listopada

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Sedamnaesti svjetski festivalanimiranog filma - Animafest, održat će se od 25. do 30. listopada uZagrebu u organizaciji Animafesta i Koncertne direkcije Zagreb, rečenoje na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Sedamnaesti svjetski festival animiranog filma - Animafest, održat će se od 25. do 30. listopada u Zagrebu u organizaciji Animafesta i Koncertne direkcije Zagreb, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik Vijeća svjetskoga festivala animiranoga filma Joško Marušić najavio je da će se na festivalu prikazati 12 dugometražnih animiranih filmova iz Hrvatske i svijeta koji će se natjecati za nagradu te sedam filmova izvan konkurencije.

Po Marušićevim riječima želja je organizatora na festivalu posvetiti pažnju europskom dugometražnom filmu koji nema šanse u utrci s visokobudžetnim američkim produkcijama na tržištima tranzicijskih zemalja.

Svečano otvorenje festivala bit će 25. listopada u "Cinestaru" u Branimirovoj ulici, a projekcije filmova održavat će se u kinu Tuškanac.

Zadnjeg dana festivala, 30. listopada, u kinu Tuškanac, obilježiti će se Dan hrvatske animacije, koji organiziraju Asifa Hrvatske (hrvatski ogranak Međunarodne udruge animiranih filmova), Animafest i Hrvatski filmski savez.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙