FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijskom "Mozartu 2006." Grand prix Međunarodnog festivala turističkog filma i ekologije

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Grand prix 8. međunarodnogfestivala turističkog filma i ekologije - SW ITF 2005., održanog uSplitu, dobio je austrijski film "Mozart 2006., 250 Anniversary -Austria Celebrates The Genius", doznaje se danas od glavnog direktoraFestivala Vojka Pleštine.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Grand prix 8. međunarodnog festivala turističkog filma i ekologije - SW ITF 2005., održanog u Splitu, dobio je austrijski film "Mozart 2006., 250 Anniversary - Austria Celebrates The Genius", doznaje se danas od glavnog direktora Festivala Vojka Pleštine.

Na završnoj svečanosti Festivala, u petak kasno navečer, uz Grand prix dodijeljene su i festivalske nagrade, diplome Interstas 2005. te Povelje FEST 2005. - za "Zasluge za turizam" i "Život u turizmu", pojedincima, tvrtkama i udrugama iz Hrvatske, BiH, Makedonije, Mađarske, Austrije, Slovenije, Italije.

Najprestižnija hrvatska nacionalna nagrada Festivala "Baldo Čupić", za najbolji hrvatski nacionalni turistički film, dodijeljena je filmu "Osijek blue" Danijela Dozeta.

Posebno priznanje Međunarodnog žirija Festivala dobio je Miro Andrić za film "Rab" za najbolji profesionalni i stručno-znanstveni prikaz hrvatskog podmorja; Janes Tadić za film "Eco Queen 2005." za najbolje osmišljeni i prezentirani ekoprojekt; film "Budapest - Talent for Entertaining" za kreativnu turističku prezentaciju; Anton Vidović za film "Otok Rab" za izvanrednu turističku prezentaciju tradicijske kulture grada Raba;

Posebno priznanje dobili su i projekt "Dubrovnik - portret grada" za suvremenu prezentaciju Dubrovnika metodom virtualne šetnje gradom; Turistička zajednica grada Petrinje za film "Petrinja -teb'u slavu grade moj", TZ Grada Izole za film "Izola" za sadržajni i slikoviti prikaz ljepota toga slovenskog primorskog gradića; Stipe Božić za polivalentni doprinos u realizaciji filma "Sacred Manutains of The World"; Thomas Wilbur za film "Latvia" za sadržajno izuzetno kvalitetnu prezentaciju turističkih i kulturoloških vrijednosti Latvije; Paulo Joree za spot "Portugal Go Deeper" za najbolju spot prezentaciju zemlje; David C. Cooper za film "Salamanca" za maštovit i izuzetno bogat videoprikaz toga španjolskog grada.

U službenoj konkurenciji - diplome, Nagradu za najbolju montažu dobio je film "Malaysia The Heart of South East Asia".

Nagradu za najbolji izbor glazbe dobio je film "Dravom zlato plovi" autor Roberta Lisjaka. Nagradu za najbolji scenarij dobila je Marija Peakić Mikuljan za film "Čuvari mrtvih sela". Nagradu za najbolju kameru dobio je Damir Bednjanec u filmu "Tisno".

Nagradu za najbolji redateljski rad dobio je Domenik Zen za film "Pismo Barbari". Nagradu za najbolju ekološko-turističku promociju destinacije dobio je Viktor Puljak za film "Brela-Hrvatska".

Nagrada za najbolji film festivala do 60 minuta dodijeljena je filmu "I palača rodi grad II" Mladena Mateljana.

Također uručene su službene kandidature gradu Opatiji i Nacionalnom parku Krka, hrvatskim kandidatima za Zlatni cvijet Europe 2006. (Entente Florale Europe).

Na Festival je ukupno prispjelo i pregledano 167 filmova iz 54 zemlje, sa svih kontinenata. Od toga 42 filma nominirana su za jednu od festivalskih nagrada - 18 iz Hrvatske i 24 filma iz drugih zemalja.

Razmatrajući bogatstvo formi i žanrova, Međunarodni žiri 8. međunarodnog festivala turističkog filma i ekologije - SW ITF 2005. zaključio je kako je hrvatska produkcija turističkog filma ove godine kvalitetnija u odnosu na prikazane turističke filmove na proteklih sedam festivala.

Kod inozemne produkcije, posebice zemalja članica Europske unije, za istaći je vrhunsku produkciju Austrije, zatim Španjolske, Portugala, Njemačke, te Mađarske i Finske, zatim vrhunsku produkciju izvan europskih zemalja, primjerice Kine, Malezije, Tajlanda i Koreja, ocijenio je Međunarodni žiri 8. međunarodnog festivala turističkog filma i ekologije - SW ITF 2005.

Pokrovitelja Festivala bio je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙