FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Odgrobadogroba" otvara 3. Zagreb film festival

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Filmska uspješnica Jana Cvitkoviča"Odgrobadogroba" otvorit će u ponedjeljak 3. Zagreb film festival(ZFF), na kojemu će u Studentskom centru u šest festivalskih dana bitiprikazano više od 50 filmova.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Filmska uspješnica Jana Cvitkoviča "Odgrobadogroba" otvorit će u ponedjeljak 3. Zagreb film festival (ZFF), na kojemu će u Studentskom centru u šest festivalskih dana biti prikazano više od 50 filmova.

U službenoj konkurenciji za festivalsku nagradu natjecat će se 10 dugometražnih, 10 kratkometražnih i 12 dokumentarnih filmova.

Autori filmova natjecat će se za festivalsku nagradu žirija "Zlatna kolica" i "VIP nagradu publike", a u glavnom programu od ove će godine biti filmovi mladih hrvatskih autora objedinjeni pod nazivom "Kokice".

Filmovi u glavnom programu ZFF-a bit će, kao i do sada, debitantski - prvi ili drugi radovi autora u prijavljenoj konkurenciji.

Prije službenog otvorenja Festivala bit će prikazana dva dokumentarna filma. Prvi je "Dimmer" Talmagea Cooleyja, koji je u predselekciji za nominaciju za nagradu Oscar.

Drugi dokumentarac je "Prelazeći most: zvuk Istanbula". To je prvi dokumentarac nagrađivanog režisera Fatiha Akina, dobitnika "Felixa" za najbolji europski film i "Zlatnog medvjeda" u Berlinu 2004. za igrani film "Glavom kroz zid", koji je igrao i u našoj distribuciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙