FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo 43. bečki filmski festival

BEČ, 15. listopada 2005. (Hina) - Međunarodni filmski festivalViennale počeo je u petak navečer u Beču filmom "Match Point" WoodyjaAllena, a trajat će do 26. listopada.
BEČ, 15. listopada 2005. (Hina) - Međunarodni filmski festival Viennale počeo je u petak navečer u Beču filmom "Match Point" Woodyja Allena, a trajat će do 26. listopada.

U 12 dana na najvećem filmskom festivalu u Austriji bit će prikazan 291 film iz 48 zemalja. Polovica su dokumentarni filmovi.

Bečki savjetnik za kulturu Andreas Malath Pokorny ocijenio je festival jednim od najznačajnijih filmskih festivala u Europi što pokazuje "sve veći interes i publike i kritike".

Također je kazao da je grad Beč za tu kulturnu filmsku manifestaciju ove godine izdvojio još 100 tisuća eura.

Težište 43. Viennala je, kako je rekao njegov direktor Hans Hurch, na prikazivanju filmova dalekih zemalja - Japana, Kine, Koreje, ali su, naravno, zastupljeni i američki i europski filmovi te dokumentarni filmovi iz Njemačke i Austrije.

Filmski muzej u Beču nudi veliku retrospektivu filmova američkog umjetnika Andyja Warhola i prikazuje njegovo ukupno filmsko stvaralaštvo.

U sklopu Viennala bit će prikazano 15 premijernih filmova, a održat će se i niz glazbenih manifestacija, rasprava i predavanja.

Gošća festivala bit će engleska umjetnica Jane Birkin koja će 17. listopada održati i koncert u Volksteatru u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙