FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro hrvatski arhitekt Julije De Luca

ZAGREB, 10. studenoga 2005. (Hina) - Istaknuti hrvatski arhitekt JulijeDe Luca, o čijem radu govore brojni kompleksi na kojima je ostaviosvoj prepoznatljiv autorski potpis, umro je danas u 76. godini,izvijestilo je Društvo arhitekata Zagreb.
ZAGREB, 10. studenoga 2005. (Hina) - Istaknuti hrvatski arhitekt Julije De Luca, o čijem radu govore brojni kompleksi na kojima je ostavio svoj prepoznatljiv autorski potpis, umro je danas u 76. godini, izvijestilo je Društvo arhitekata Zagreb.

De Luca, o čijem arhitektonskom radu govore brojni kompleksi na kojima je ostavio svoj prepoznatljiv autorski potpis, projektirao je uglavnom turističke objekte, među kojima su brojni hoteli u Poreču, Brelima i Dubrovniku. Neki od njih su hoteli "Neptun" i "Kristal" u Poreču, "Belvedere" u Sv. Jakovu, te "Maestral" i "Soline" u Brelima.

De Luca je dobitnik brojnih nagrada, među kojima diplome Biennala u Sao Paolu 1973., nagrade Viktor Kovačić za životno djelo 1990. i nagrade Vladimir Nazor za životno djelo 2001.

Bio je član Udruženja hrvatskih arhitekata i Savjeta prostornog uređenja države. Rođen je 31. siječnja 1929. u Iloku, gimnaziju je završio u Vukovaru, a arhitekturu je diplomirao 1954. na Tehničkom fakultetu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙