FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amnesty protiv smrtne kazne za Sadama Huseina,

LONDON, 18. listopada 2005. (Hina/AFP) - Amnesty International potvrdioje u utorak protivljenje smrtnoj kazni za Sadama Huseina, kad jeizaslanstvo organizacije za zaštitu ljudskih prava doputovalo u Bagdadradi praćenja sudskog procesa protiv bivšeg iračkog diktatora.
LONDON, 18. listopada 2005. (Hina/AFP) - Amnesty International potvrdio je u utorak protivljenje smrtnoj kazni za Sadama Huseina, kad je izaslanstvo organizacije za zaštitu ljudskih prava doputovalo u Bagdad radi praćenja sudskog procesa protiv bivšeg iračkog diktatora.

Izaslanstvo, sastavljeno od triju osoba kani "promatrati proces kako bi odredilo je li pravedan", istaknula je u priopćenju ta nevladina organizacija.

Taj proces "predstavlja prvi važan korak da žrtve zlodjela počinjenih u doba Sadama Huseina dobiju pravnu zadovoljštinu i odštetu", ističe organizacija koja se, međutim, protivi smrtnoj kazni pa je zbog toga i protiv smrtne kazne za bivšeg diktatora.

"Ako se Sadama Huseina i njegove suoptuženike proglasi krivima, ne smiju biti osuđeni na smrt i pogubljeni", objavio je Amnesty International.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙