FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska: Potvrđeno da je virus ptičje gripe tipa H5N1

BRUXELLES, 13. listopada 2005. (Hina/AFP) - Europska komisija učetvrtak je izvijestila je da virus ptičje gripe otkriven u Turskojpripada tipu H5N1 koji je u Aziji prouzročio smrt šezdesetak osoba odkraja 2003.
BRUXELLES, 13. listopada 2005. (Hina/AFP) - Europska komisija u četvrtak je izvijestila je da virus ptičje gripe otkriven u Turskoj pripada tipu H5N1 koji je u Aziji prouzročio smrt šezdesetak osoba od kraja 2003.

"Imamo potvrdu da virus otkriven u Turskoj pripada visoko patogenom tipu H5N1", izvijestio je europski povjerenik za zdravstvo i zaštitu potrošača, Markos Kyprianou.

"Prema informaciji koju smo nedavno primili, postoji izravna veza s nedavnim virusom otkrivenim u Rusiji, Mongoliji i Kini", rekao je.

Prošli je tjedan potvđeno postojanje ptičje gripe u Turskoj, no čekali su se dodatni testovi kako bi se ustvrdilo je li riječ o visoko patogenom virusu H5N1.

Rumunjski ministar poljoprivrede Gheorghe Flutur potvrdio je u četvrtak prisutnost virusa ptičje gripe na ptičjim uzorcima uzetim u delti Dunava, dok je tursko ministarstvo odlučilo nabaviti zalihu Tamiflua, jedinoga lijeka za gripu kojim se može boriti protiv ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙