FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište outsourcinga IT usluga lani iznosilo 21,55 milijuna dolara

ZAGREB, 10. studenoga 2005. (Hina) - Vrijednost tržišta outsourcinga ITusluga lani je iznosila 21,55 milijuna američkih dolara, što je 34,9posto više u odnosu na 2003, ali unatoč tome što je outsourcing ITusluga bio najbrže rastuća kategorija ukupnog IT tržišta, i dalje jetaj model usluga kod nas relativno skromno zastupljen, istaknuo jedirektor lokalnog ureda analitičke kuće IDC Adriatics Boris Žitnik.
ZAGREB, 10. studenoga 2005. (Hina) - Vrijednost tržišta outsourcinga IT usluga lani je iznosila 21,55 milijuna američkih dolara, što je 34,9 posto više u odnosu na 2003, ali unatoč tome što je outsourcing IT usluga bio najbrže rastuća kategorija ukupnog IT tržišta, i dalje je taj model usluga kod nas relativno skromno zastupljen, istaknuo je direktor lokalnog ureda analitičke kuće IDC Adriatics Boris Žitnik.

Žitnik je, na danas održanoj drugoj po redu konferenciji IDC IT Outsourcing Roadshow, kazao da uvođenje outsourcinga IT usluga unosi dalekosežne promjene, ne samo u poslovanje i nabavke krajnjih korisnika, već i poziciju i kulturu informatičkih kuća i svih sudionika u distribucijskim lancu. Dodao je kako je u razvijenom svijetu taj modalitet pružanja usluga preuzeo ogroman udio u ukupnim IT uslugama, pa se primjerice, u Finskoj preko 60 posto IT usluga pruža u outsourcing modelu.

Outsourcing je prepuštanje dijela poslovnih aktivnosti vanjskom partneru - dobavljaču.

Konferencija je okupila 200-ak poslovnih menadžera i IT profesionalaca, a na njoj je dan pregled primjene outsourcinga IT usluga u Hrvatskoj i zemljama srednje i istočne Europe. Također su izložene prednosti i ograničenja u primjeni ovog modela, a posebna se pozornost obratila na stvaranje dodatne vrijednosti za tvrtku upotrebom outsourcinga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙