FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započela konferencija o upravljanju identitetom

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Konferencijom o upravljanjuidentitetima, koja se održava danas i sutra u Zagrebu, želi seutjecati na postavljanje pravnog i regulatornog dijela upravljanjaidentitetom, jer Hrvatsku u pregovorima s Europskom unijom o pristupučeka i prihvaćanje svih normi upravljanja identitetom koje primjenjujeEU.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Konferencijom o upravljanju identitetima, koja se održava danas i sutra u Zagrebu, želi se utjecati na postavljanje pravnog i regulatornog dijela upravljanja identitetom, jer Hrvatsku u pregovorima s Europskom unijom o pristupu čeka i prihvaćanje svih normi upravljanja identitetom koje primjenjuje EU.

Na dvodnevnoj konferenciji raspravlja se o identitetu u digitalnom svijetu, trendovima i najboljim primjerima iz prakse u upravljanju identitetima i pristupu podacima, novom kriminalu u IT branši, pravu i praksi u zaštiti osobnih podataka u Hrvatskoj, kao i o problemima u upravljanju identitetom i mogućim rješenjima.

Stručnjak za informatičku sigurnost u IBM-u Ivica Ostojić za Hinu je kazao da od početka pregovora sa EU u hrvatskim tvrtkama vlada povećan interes za utvrđivanje razine informatičke sigurnosti, a riječ je pretežno o domaćim tvrtkama iz financijskog sektora. Zahtjevi korisnika za provjerom sigurnosti svojih informatičkih sustava porasli su od 35 do 40 posto, rekao je Ostojić, koji za IBM obavlja te provjere.

Ocjenjujući da je u razini informatičke sigurnosti Hrvatska naprednija u usporedbi sa zapadnim zemljama i Bliskim istokom, Ostojić kao razlog navodi činjenicu da je naša zemlja nešto kasnije krenula u uvođenje određenih tehnologija te da su tvrtke u Hrvatskoj manje. Naše banke u odnosu na zapadne imaju znatno veće standarde IT sigurnosti, ustvrdio je.

Prema ocjeni analitičke kuće Gartner, do 2008. godine 90 posto uspješnih hakerskih napada bit će napravljeno putem već dobro poznatih slabosti softverskih programa. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama godišnje štete od zlouporabe identiteta (razni propusti u upravljanju identitetom i napadi na identitet korisnika) iznose oko 50 milijardi američkih dolara.

U 2003. bilo je u svijetu otprilike 130 tisuća sigurnosnih računalnih incidenata, navodi se u prezentaciji stratega za računalnu sigurnost u tvrtki Computer associates Hannesa P. Lubicha, koji je održao dva predavanja na temu trendova i izazova IT sigurnosti, te upravljanju identitetima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙