FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić i Georgi dogovorili susret hrvatskih i njemačkih gospodarstvenika

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Autoindustrija, informatika tefarmaceutska industrija tri su temeljna područja za suradnju hrvatskihi njemačkih gospodarstvenika, o čemu će biti riječi i na susretugospodarstvenika dviju zemalja, dogovorenom za prvo tromjesečje idućegodine, istaknuto je na današnjem sastanku ministra gospodarstva, radai poduzetništva Branka Vukelića i ministra gospodarstva i rada Saveznedržave Sarske Hanspetera Georgija.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Autoindustrija, informatika te farmaceutska industrija tri su temeljna područja za suradnju hrvatskih i njemačkih gospodarstvenika, o čemu će biti riječi i na susretu gospodarstvenika dviju zemalja, dogovorenom za prvo tromjesečje iduće godine, istaknuto je na današnjem sastanku ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića i ministra gospodarstva i rada Savezne države Sarske Hanspetera Georgija.

Ministri su, kako se navodi u priopćenju Ministarstva gospodarstva, načelno dogovorili susret hrvatskih gospodarstvenika s kolegama iz Sarske i Rheinland-Pfalza za prvo tromjesečje 2006. godine.

Vukelić je podržao prijedlog ministra Georgija da se u sam sastanak uključi i hrvatsko iseljeništvo koje živi u navedenim njemačkim saveznim državama te da se uključe sve strukovne gospodarske asocijacije.

Vukelića, kako je rekao, posebno veseli mogućnost širenja poslovnih poznanstava te sklapanje poslova hrvatskih gospodarstvenika s kolegama iz Sarske i Rheinland-Pfalza, njemačkih saveznih država, čije je gospodarstvo stasalo na velikoj industriji ugljena i čelika, a koje se sada intenzivno preusmjerava na malo i srednje poduzetništvo.

Suradnja Hrvatske s Sarskom i Rheinland-Pfalzom pruža mogućnost razmjene iskustava u poticanju malog i srednjeg poduzetništva i učenje na iskustvima u tom području od njemačkih gospodarstvenika, kazao je Vukelić.

Njemačke savezne države Sarska i Rheinland-Pfalz predstavljaju regiju u kojoj djeluje snažna automobilska industrija i to treća po snazi u cijeloj Njemačkoj, a informatička industrija ove regije je jedna od 10 najsnažnijih u cijeloj Europi.

Ministar Georgi je sukladno tim pokazateljima otvorio i mogućnost upoznavanja hrvatskih gospodarstvenika s djelovanjem automobilskih klastera u Sarskoj tijekom najavljenog gospodarskog susreta početkom iduće godine.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙