FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista Velog Mista: poduzetnici i HDZ dobro surađuju

SPLIT, 17. listopada 2005. (Hina) - Poduzetnici s Liste Veloga Mista nadanašnjoj konferenciji za novinare opovrgnuli su medijska nagađanja oraspadu splitske vlasti ustvrdivši kako suradnja poduzetnika i HDZ-anikada nije došla u pitanje te da obje strane strogo poštujuposlijeizborni dogovor.
SPLIT, 17. listopada 2005. (Hina) - Poduzetnici s Liste Veloga Mista na današnjoj konferenciji za novinare opovrgnuli su medijska nagađanja o raspadu splitske vlasti ustvrdivši kako suradnja poduzetnika i HDZ-a nikada nije došla u pitanje te da obje strane strogo poštuju poslijeizborni dogovor.

Jedan od čelnika Liste Veloga Mista, predsjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov, poručio je onima koji, kako je kazao, sumnjaju u moral i iskrene namjere splitskih poduzetnika, da oni nemaju namjeru podupirati političku trgovinu i mešetariti povjerenjem birača.

Osvrnuvši se na objede oporbenih stranaka koje ih prozivaju za pokušaj udara na javna gradska poduzeća, Jerkov je rekao da poduzetnici ostaju vjerni načelima iz predizborne kampanje, što znači da neće tolerirati nastavljanje prakse bivše splitske vlasti koja je čelnike komunalnih poduzeća birala po stranačkom ključu.

"Dok se političari bave poduzetnicima, mi pokrećemo nove projekte u gradu i ostvarujemo obećanja na temelju kojih smo dobili povjerenje birača. Do kraja godine donijet ćemo GUP, a u idućih 100 dana planiramo i osnivanje agencije za razvoj, poboljšanje rada javnih gradskih poduzeća te reorganizaciju i informatizaciju uprave", rekao je Jerkov.

Predsjednik Kluba Liste Velog Mista Ilija Naletilić predstavio je njihove nove članove, a to su poznati splitski poduzetnici Vicento Blagajić i Ante Kujundžić.

Lista Velog Mista također je opovrgnula i medijska nagađanja o tome da upravo neki njezini članovi prelaze u HSP čime bi se promijenio raspored snaga u splitskog Gradskom vijeću i raspala sadašnja gradska vlast.

"HSP-ovci se imaju pravo nadati tomu, ali naša je lista kompaktna i nema šanse da netko od nas prijeđe u pravaške redove", kazao je Jerkov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙