FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Assad: Izvješće UN-a dokaz sirijske nedužnosti

DAMASK, 10. studenog 2005. (Hina/dpa) - Sirijski predsjednik Basharal-Assad pozvao je u četvrtak sugrađane da se odupru sve većemmeđunarodnom pritisku, ističući da je UN-ovo izvješće dokaz da jeSirija nedužna.
DAMASK, 10. studenog 2005. (Hina/dpa) - Sirijski predsjednik Bashar al-Assad pozvao je u četvrtak sugrađane da se odupru sve većem međunarodnom pritisku, ističući da je UN-ovo izvješće dokaz da je Sirija nedužna.

Govoreći studentima na sveučilištu u Damasku, Assad je kazao da UN-ovo izvješće o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja nema uporište u dokazima. Prema njegovim riječima, to se izvješće "nije temeljilo na istrazi", dajući do znanja da iza izvješća stoje politički motivi.

"Izvješće dokazuje da je Sirija nedužna", rekao je Assad.

On smatra da Sirija "nije uključena u u Haririjevu smrt niti na vladinoj niti na individualnoj razini". "Problem je isključivo političke prirode", poručio je.

Izvješće njemačkog istražitelja Detleva Mehlisa, objavljeno prošli mjesec, upozorava na umiješanost sirijskih časnika u atentat na Haririja 14. veljače. Mehlis traži razgovor sa šestoricom visokih sirijskih časnika, uključujući i Assadova šogora Assefa Shawkata, šefa sirijske vojne obavještajne službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙