FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski predsjednik amnestirao 190 političkih zatvorenika

DAMASK, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Sirijski predsjednik Basharal-Assad u srijedu je amnestirao 190 političkih zatvorenika što jeznak dobre volje kojim se obilježio završetak ramazana, svetog mjesecamuslimana, izvijestila je sirijska državna novinska agencija SANA.
DAMASK, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Sirijski predsjednik Bashar al-Assad u srijedu je amnestirao 190 političkih zatvorenika što je znak dobre volje kojim se obilježio završetak ramazana, svetog mjeseca muslimana, izvijestila je sirijska državna novinska agencija SANA.

Ta mjera, za koju SANA kaže da za namjeru ima "učvrstiti nacionalno jedinstvo", dolazi u trenutku kad je Assad suočen međunarodnim pritiskom nakon rezolucije UN-a koja od Damaska zahtijeva da u potpunosti surađuje u međunarodnoj istrazi o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Haririja u veljači.

Assad je od preuzimanja vlasti 2000. godine oslobodio stotine političkih zatvorenika no aktivisti za zaštitu ljudskih prava kažu da u sirijskim zatvorima ima još više tisuća zatvorenih na osnovu zakona o izvanrednom stanju koji je na snagu stupio 1963. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙