FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija traži od Sirije da se povinuje rezoluciji UN-a

MOSKVA, 2. studenog 2005. (Hina/AFP) - Šef ruske diplomacije SergejLavrov zatražio je od Sirije da se povinuje rezoluciji koja nalaže tojzemlji suradnju u međunarodnoj istrazi o ubojstvu bivšeg libanonskogpremijera Rafika Haririja.
MOSKVA, 2. studenog 2005. (Hina/AFP) - Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov zatražio je od Sirije da se povinuje rezoluciji koja nalaže toj zemlji suradnju u međunarodnoj istrazi o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

"Sirijsko pitanje" i dalje je prisutno jer Sirija mora ispuniti uvjete iz rezolucije UN-a , kazao je Lavrov u intervjuu emitiranom na TV postaji Rusija.

"Nadam se da će vrijeme kojim raspolaže Sirija (istražno povjerenstvo treba zaključiti svoj rad 15. prosinca) Sirijci iskoristiti za ispunjavanje uvjeta rezolucije", nastavio je ruski ministar. On je ocijenio "korektnom odlukom" namjeru Sirije da osnuje vlastito povjerenstvo radi pomaganja povjerenstvu UN-a.

Vijeće sigurnosti usvojilo je u ponedjeljak jednoglasno rezoluciju 1636 kojom se nalaže da Sirija mora surađivati u međunarodnoj istrazi o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙