FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan i Mubarak razgovarali o Siriji i Libanonu

KAIRO, 9. studenog 2005. (Hina/dpa) - Stanje u Siriji i Libanonu bilesu glavne teme razgovora egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka iglavnog tajnika UN-a Kofija Annana u srijedu u Kairu.
KAIRO, 9. studenog 2005. (Hina/dpa) - Stanje u Siriji i Libanonu bile su glavne teme razgovora egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i glavnog tajnika UN-a Kofija Annana u srijedu u Kairu.

Mubarakov glasnogovornik Soleiman Awwad izjavio je nakon njihova sastanka da su dvojica čelnika razgovarala o UN-ovoj rezoluciji 1636 i izvješću u vezi s rezolucijom 1559, koja se odnosi na Siriju i Libanon.

Prema rezoluciji 1636 od Sirije se traži puna suradnja u UN-ovoj istrazi ubojstva bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja. Rezolucija 1559 zahtijeva razoružanje libanonskog Hezbolaha, no prema nedavnom izvješću posebnog UN-ovog izaslanika Terjea-Roeda Larsena, ta operacija još nije počela.

Egipat je bio ključni posrednik u sirijsko-libanonskim odnosima. Mubarak je potkraj kolovoza u Damasku razgovarao sa sirijskim predsjednikom Basharom al Assadom, neposredno uoči donošenja rezolucije 1636.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙