FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice želi oštre UN-ove mjere protiv Sirije

OTTAWA, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice nada se da će ministri, koji će se vjerojatnosljedećega tjedna sastati u UN-u, Siriji poslati jasan znak da senjezino ponašanje prema Libanonu neće tolerirati.
OTTAWA, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice nada se da će ministri, koji će se vjerojatno sljedećega tjedna sastati u UN-u, Siriji poslati jasan znak da se njezino ponašanje prema Libanonu neće tolerirati.

Condoleezza Rice nada se da će se Vijeće sigurnosti sastati 31. listopada u New Yorku i donijeti odluku o tome kakva će biti reakcija na UN-ovo izvješće o ubojstvu bivšega libanonskoga premijera Rafika Haririja.

"Postoji nekoliko mogućnosti", odgovorila je novinarima koji su ju pitali kakva se UN-ova rezolucija razmatra.

Njemački tužitelj Detlev Mehlis napisao je u izvješću za UN kako je moguće da su najviši sirijski i libanonski dužnosnici upleteni u Haririjevo ubojstvo.

Condoleezza Rice tvrdi da Sirijci ne smiju misliti da će međunarodna zajednica trpjeti njihovo ponašanje. "Siriji moramo poslati vrlo jasan znak", rekla je.

Odbila je reći što SAD točno žele da se poduzme protiv Sirije niti hoće li to uključivati oštre sankcije kojima se protive neki članovi UN-a poput Rusije i Kine.

Veleposlanici Vijeća sigurnosti trebali bi u utorak raspravljati o Mehlisovu izvješću. Nekoliko je diplomata reklo kako još nije određen datum kad će se ministri sastati i odlučiti kako je najbolje reagirati na to izvješće.

SAD, Britanija i druge zemlje žele oštru rezoluciju protiv Sirije, dok ostale žele odgodu oštrih mjera do konačnoga Mehlisova izvješća koje se očekuje sredinom prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙