FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice poziva Siriju da ozbiljno shvati UN-ovo izvješće

OTTAWA, 25. listopada 2005. (Hina/dpa) - Sirija bi trebala ozbiljnoshvatiti UN-ovo izvješće koje je povezuje s ubojstvom libanonskogpredsjednika Rafika Haririja, izjavila je u utorak američka državnatajnica Condoleezza Rice.
OTTAWA, 25. listopada 2005. (Hina/dpa) - Sirija bi trebala ozbiljno shvatiti UN-ovo izvješće koje je povezuje s ubojstvom libanonskog predsjednika Rafika Haririja, izjavila je u utorak američka državna tajnica Condoleezza Rice.

U trenucima kada je diplomacija usmjerena na Ujedinjene narode, Rice je pozvala Vijeće sigurnosti da pošalje "vrlo oštru poruku Siriji".

"Kao prvo, ne bi trebali, kao dosada, odbacivati izvješće" rekla je Rice.

U izvješću njemačkog tužitelja Detleva Mehlisa spominju se "uvjerljivi dokazi" da Sirija i njezini libanonski saveznici stoje iza ubojstva bivšeg libanonskog premijera Rafika Hariria 14. veljače, koji se protivio gotovo 30-godišnjoj dominaciji Sirije nad Libanonom.

"Sirijci moraju shvatiti da nitko neće tolerirati zastrašivanje libanonskog naroda kao odgovor na izvješće", izjavila je Rice nakon sastanka s kanadskim ministrom vanjskih poslova Pierreom Pettigrewom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙